Silkeborg Kirke

Til tro, til liv, til hver dag

Del siden

Kirkekor

Ved Silkeborg kirke er der 4 kor for forskellige aldersgrupper. Hvis du har lyst at synge med er du velkommen til at henvende dig. Du kan også prøve at være med et par gange for at se hvordan det foregår.

Kor

Korene starter igen - velkommen til nye! Tenorer og basser søges!

Alle kor øver i sognelokalerne tv. for kirken og det er gratis at deltage. Ved at synge i kor kan man få trænet sin stemme, udviklet sin musikalitet, øvet sig i at synge efter noder, samt få et bredt kendskab til kirkens salmer og sange samt rytmisk og klassisk kirkemusik. Det er en oplagt mulighed for at synge sig ind i kristendommens og troens univers samt at få nye venner. Musik giver glæde og gode oplevelser!

Gospel Kids: For 5 år - ca. 3. kl. Øver onsdage kl. 16.30-17.15. Start uge 35.
Henvendelse til kirke-og kulturmedarbejder Helle Sandfeld Kristensen 4020 2150 - hh@silkeborg-kirke.dk

Spirekor: For 3.-5. kl. Øver onsdage kl. 15-16. Start uge 35. Henvendelse til organist Anna Hougaard - 2390 5008, hougaardanna@gmail.com

Teenkor: For 6. klasse og opefter. Øver onsdage kl. 15.45-17. Start uge 35. Henvendelse til organist Karin Viller Hansen, 2860 8962 - karinviller@gmail.com

Ungdomskor: Blandet kor fra ca. 17 år. Øver torsdage kl. 16-18. Start uge 34. Henvendelse til Karin Viller Hansen, 2860 8962 - karinviller@gmail.com. Tenorer og basser søges til det lønnede ungdomskor.

Se galleri med billeder fra koncerter med de forskellige kor.

Gospel Kids

Gospel Kids (for 5 år - ca. 3. klasse)

Henvendelse: Kirke- og kulturmedarbejder Helle Hansen tlf. 40 20 21 50 mail: hh@silkeborg-kirke.dk

Koret øver hver onsdag kl. 16.30-17.15 med en lille pause i midten.

Gospel Kids er for alle sangglade børn mellem 5 og 10 år.

Hver gang synger vi en masse sange, laver fagter og hører en historie. Vi medvirker altid, når der er børnekirke i Silkeborg Kirke, og vi synger også nogle gange med ved andre børnegudstjenester.

Koret ledes af kirke- og kulturmedarbejder Helle Hansen og organist Anna Hougaard spiller til.

Spirekor

Spirekor (for 3.-5. klasse)

Henvendelse: Organist Anna Hougaard tlf. 23 90 50 08 mail: hougaardanna@gmail.com

Koret øver hver onsdag kl. 15-16 med en lille pause i midten. Den 1. onsdag i måneden får vi kage. Den sidste halve time øver Spirekor sammen med Teenkor.

Vi synger glade sange med fagter og dans, øver os i at bruge stemmen, synge flere stemmer og alle kan være med.

Koret synger fx til børnekirke, familiegudstjeneste, julekoncert og forårskoncert. Koret går Luciaoptog i forbindelse med Adventscaféen i december og juleaften opfører de et lille krybbespil til den første gudstjeneste.
Teenkor

Teenkor (for 6.klasse og opefter)

Henvendelse: Organist Karin Viller Hansen tlf. 28 60 89 62 mail: karinviller@gmail.com

Koret øver hver onsdag kl. 15.45-17 med en lille pause i midten. Den 1. onsdag i måneden får vi kage. Den første halve time øver Teenkor sammen med Spirekor.

Nogle gange har vi øve- og hyggeaften fredag i stedet for onsdag eftermiddag.

Koret synger både klassisk og rytmisk musik og medvirker til familie- og sansegudstjenester, forårskoncert og "Vi synger julen ind". Desuden synger de til vielser og lønnes herfor. Spire- og Teenkor går luciaoptog i forbindelse med adventscaféen i december.

Silkeborg kirke er medlem af FUK - Folkekirkens Ungdomskor, en paraplyorganisation for de kirkelige børne- og ungdomskor i Danmark. Teenkoret deltager gerne i 1-2 lørdagsstævner om året arrangeret af den lokale FUK Århus Stiftskreds, det giver inspiration og mulighed for at møde andre kirkekor. Desuden giver kirken gerne støtte til at nogle sangere deltager i en uges Sommerskole for korsangere og korledere på Rønde Højskole.

Ungdomskor

Blandet Ungdomskor (for ca. 17 år og opefter)

Henvendelse: Organist Karin Viller Hansen tlf. 28 60 89 62 mail: karinviller@gmail.com

Koret øver hver torsdag kl. 16-18 med indlagt kaffe/te pause.

Koret er på ca. 30-35 medlemmer. De dygtigste er ansat i lønnede stillinger til at synge til gudstjenester, dvs. som forsangere på salmer og korsvar, samt særlige korsange i løbet af gudstjenesten (Introitus, Motet m.m), flere synger dog med udelukkende for fornøjelsens eller oplæringens skyld og medvirker ved højtider og koncerter. Det kan nævnes at Ungdomskoret har gjort sig positivt bemærket via de mange flotte koncerter, musikgudstjenester samt musicals med opførelse af både klassisk og rytmisk musik.

Lyt her til et kort lydklip fra en øvning (John Stainers "The Crucifixion")

Læs mere om værker opført af teen- og ungdomskor

Hør en prædiken

Hør prædiken som podcast

En del af søndagens prædikener bliver optaget og udgives efterfølgende som podcast. Det giver dig mulighed for at høre og genhøre dem hjemme i ro og mag.

Gå til Podcast-arkiv

Livet i Kirken

Det sker

Høst- og familiegudstjeneste

10:00 — v/ Anette Kortegaard

Læs mere

Onsdagsfællesskabet

10:00 —

Højmesse

10:00 — v/ Per Rasmussen

Sansegudstjeneste

15:00 — v/ Per Rasmussen

Gå til kalenderen

Præsterne i kirken