Silkeborg Kirke

Til tro, til liv, til hver dag

Del siden

Kirkecafé

Velkommen i Silkeborg Kirkes Kirkecafé! Cirka hver anden torsdag byder vi velkommen til enhver, der har lyst til at være med i et fællesskab, hvor der udover foredrag, hver gang er tid til fællessang og kaffebord med mulighed for gode samtaler. Kirkecafeen er ikke en "lukket klub" med medlemskab, men et åbent fælleskab for alle! Dørene åbnes kl. 13.00 og selve mødet varer fra kl. 13.30 til kl. ca. 15.15 med indlagt kaffepause undervejs. Prisen for foredrag og kaffe er 25 kr. Kirkecafeen holder til i Silkeborg Sogns Sognelokaler Torvet 10E - 8600 Silkeborg.

For yderligere information kan kirke- og kulturmedarbejder Helle Hansen kontaktes på tlf. 40 20 21 50 Alle er hjertelig velkomne!

Sognelokaler med skyggekors

Program for efteråret 2017

14. september - Sangeftermiddag

v/ Erik Sommer
Den, der synger er aldrig alene . . .
Et højskoleforedrag med sange, anekdoter og fortællinger om poesi, begivenheder og mennesker. Højskolesangbogen er en samling værdifulde beskrivelser af, hvad der er væsentligt, og som har værdi for os som mennesker og folk.

28. september - Evas æble og Adams ribben

v/ Christa Lund Herum
Kvinders vilkår ude i verden spænder fra slavelignende tilstande med vold og daglige overgreb, til frigjorte og stærke kvinder med ressourcer og mulighed for handling. Men uanset hvilke vilkår kvinder lever under, sættes standarden for deres rettigheder ofte ud fra religion. Hvordan arbejder Danmission med dette rundt omkring i verden? Christa Lund Herum

12. oktober - Fra museumsdirektør til menighedsrådsformand

v/ Christian Fischer
Christian Fischer var direktør på Silkeborg Museum fra 1971 indtil pensionering i 2013.
Han blev en del af indsamlingskomiteen til den nye alterudsmykning i kirken. Det undrede flere, at han i den forbindelse åbenlyst sagde, at han var kristen. Lidt overraskende for ham selv sagde han også ja, da han blev opfordret til at blive formand for menighedsrådet.

2. november - Reformationen i kunstens spejl

v/ Claus Jensen
Billedforedrag, som i ord og billede viser, hvordan centrale dele af Luthers liv og lære kommer til udtryk i reformatoriske hovedværker malet af Lucas Cranach, far og søn - og af andre. Endvidere belyses indretningen af det lutherske kirkerum, og der trækkes tråde til kunst og arkitektur i reformationstidens Danmark.

16. november - Luthers barndom og opvækst

v/ Aage Nielsen
En fortælling om Martin Luther og hans samtid. Dette er ikke et teologisk foredrag, men en fortælling, som forsøger at tegne et billede af den religiøse og politiske samtid, som Luther voksede op i, blev uddannet i og kom til at virke i. I hvilken forstand var han "den rette mand på rette sted til rette tid?"

30. november - Niels W. Gade - den lille dansker med det store verdensry

v/ Henning Kirkfeldt
Danmarks - gennem alle tider - største komponist, vil i anledning af 200-året for hans fødsel blive fejret med foredrag og musikeksempler af Henning Kirkfeldt.

14. december - Adventscafe

v/ Teenkoret og organist Karin Viller Hansen
Eftermiddagen begynder i sognelokalerne, hvor vi vil følge nogle af kirkecaféens adventstraditioner med bl.a. sang, fortælling og julehygge. Lidt efter kl. 15 går vi over i kirken, hvor vi vil nyde Teenkorets luciaoptog og en musikandagt under ledelse af organist Karin Viller Hansen.

Hør en prædiken

Hør prædiken som podcast

En del af søndagens prædikener bliver optaget og udgives efterfølgende som podcast. Det giver dig mulighed for at høre og genhøre dem hjemme i ro og mag.

Gå til Podcast-arkiv

Livet i Kirken

Det sker

Børnekirke

16:30 — v/ Susanne Kolby Rahbek

Læs mere

Onsdagsfællesskabet

09:30 — i krypten

Læs mere

Kirkecafé

13:30 — v/ teenkor og Karin Viller Hansen

Læs mere

Luciaoptog

14:45 — Luciaoptog i kirken

Gå til kalenderen

Præsterne i kirken