Silkeborg Kirke

Til tro, til liv, til hver dag

Del siden

Kirkecafé

Velkommen i Silkeborg Kirkes Kirkecafé! Cirka hver anden torsdag byder vi velkommen til enhver, der har lyst til at være med i et fællesskab, hvor der udover foredrag, hver gang er tid til fællessang og kaffebord med mulighed for gode samtaler. Kirkecafeen er ikke en "lukket klub" med medlemskab, men et åbent fælleskab for alle! Dørene åbnes kl. 13.00 og selve mødet varer fra kl. 13.30 til kl. ca. 15.15 med indlagt kaffepause undervejs. Prisen for foredrag og kaffe er 25 kr. Kirkecafeen holder til i Silkeborg Sogns Sognelokaler Torvet 10E - 8600 Silkeborg.

For yderligere information kan kirke- og kulturmedarbejder Helle Hansen kontaktes på tlf. 40 20 21 50 Alle er hjertelig velkomne!

Sognelokaler med skyggekors

Program for foråret 2018

25. januar - På strejftog med H.C. Andersen

I sang og musik og med oplæsning af udvalgte H.C. Andersen-fortællinger tager Per Iversen og Jens Hostrup tilhørerne med på en tur ind i eventyrdigterens forunderlige verden - en verden af besjælede planter, dyr og ting, som enhver, barn som voksen, holder af.

8. februar - Provstivolontør i Cambodia

Vi får besøg af provstiets volontør Astrid Andreassen, som vil fortælle om sine oplevelser i Cambodia, hvor hun har opholdt sig i tre måneder i efteråret 2017.

22. februar- Det skønne liv - i perspektiv

Er det skønne liv et liv i permanent lykke, eller er det skønne liv, et liv der lykkes trods meningsløs skæbne og modgang? Pastor emeritus Knud Erik Lægsgaard, Mariager, har skrevet bogen "Gud er god og du er rund" om sin mor, Gudrun, der blev moderløs ved fødslen, men alligevel gav skønt liv videre i næsten et århundrede.

8. marts - Film: De usynlige

For otte år siden blev Agnes' søn dræbt og Jan Thomas dømt for mordet. Derfor er det noget af et chok for Agnes igen at møde Jan Thomas, efter at han har sonet sin straf og fået job som organist i en kirke. Da hun samtidig opdager, at Jan Thomas er brændt varm på præsten og passer hendes lille barn, bliver det for meget for Agnes.

22. marts - Skyld og skam

I kirken tales der om synd, men det er måske ikke et ord, der siger moderne mennesker så meget. Derimod er skyld og skam en virkelighed, som mange mennesker slås med og søger hjælp til. Med udgangspunkt i sit arbejde som sogne- og hospitalspræst, vil Anette Kortegaard give et bud på hvordan kirken kan hjælpe og forholde sig til det svære emne.

12. april - Fyrtårne på min vej

Ud over at studere teologi for lægfolk står Gudde i en Røde Kors genbrugsbutik hver fredag, arbejder stadig fra tid til anden i det lokale forsamlingshus, er sognemedhjælper og laver mad og kaffe på Kunstcentret Silkeborg Bad. Gudde er en livsklog dame, som efterlader et stort indtryk.

3. maj - Joakim Skovgaards malerier

Camilla Boesen har gennem en årrække været tilknyttet Skovgaardmuseet og Domkirken i Viborg, og har arbejdet med Joakim Skovgaards liv og kunstneriske virke. Skovgaard var i sin samtid en af Danmarks flittigste kirkekunstnere, hvilket i 1890'erne bl.a. førte til, at han fik til opgave at udsmykke domkirken i Viborg.

17. maj - Løvspringstur til Viborg Domkirke

Biskop Henrik Stubkjær giver os en rundvisning i domkirken og viser os Joakim Skovgaards smukke fresker. Efterfølgende får vi kaffe og kage på Hotel Best Western. Er vejret godt kan man nyde en fin gåtur fra kirken gennem Bibelhaven og Borgvolden.
Afgang kl. 13.00. Forventet hjemkomst ca. 17.00. Pris pr. person 100 kr. som betales i bussen. Tilmelding til hh@silkeborg-kirke.dk eller tlf. 4020 2150 senest 3. maj.

Hør en prædiken

Hør prædiken som podcast

En del af søndagens prædikener bliver optaget og udgives efterfølgende som podcast. Det giver dig mulighed for at høre og genhøre dem hjemme i ro og mag.

Gå til Podcast-arkiv

Livet i Kirken

Det sker

Læs mere

Forårskoncert

15:00 — v/ kirkens kor

Højmesse

10:00 — v/ Susanne Rahbek

Læs mere

Middag på tværs

17:00 — sommerfest

Højmesse

10:00 — v/ Frede Møller

Gå til kalenderen

Præsterne i kirken