Silkeborg Kirke

Til tro, til liv, til hver dag

Del siden

Kirkehøjskolen

Kirkehøjskolens møder er på skift tilrettelagt af Alderslyst, Mariehøj og Silkeborg sogne, og er hver gang kl. 10.00 - 12.15 i Medborgerhuset (med mindre andet er nævnt). Pris for morgenkaffe, rundstykker og foredrag: 50 kr.

Program og detaljeret beskrivelse af de enkelte arrangementer kan fås i sognelokalerne.

Strand med tårn

Program for efteråret 2017

Onsdag d. 27. september kl. 10:00
Forfatter, radiovært og erhvervsredaktør Esben Kjær:
"Sorgen er en kraft".
Esben Kjær er radiovært på programmet "Bagklog på P1", lørdag formiddag.

I 2016 udkom Esben Kjær med bogen "Min usynlige søn - kunsten at leve med sine døde", der er en anderledes bog om at miste. Det er ikke endnu en snak om sorgprocesser. Den handler om, hvem du er efter tabet af din elskede, og hvordan du lever videre med ham eller hende - noget som næsten ingen beskæftiger sig med - baseret både på personlige erfaringer og grundig research og interviews med eksperter. Bogen blev anmeldt til fem hjerter i Politiken, ramte toppen af bestseller-listen, og Esben Kjær modtog samme år Liv & Død-prisen for den.

Esben Kjær er uddannet cand.scient.pol. og MA i journalistik, og en erfaren underviser fra bl.a. Statskundskab på Københavns Universitet og DIS. Han har optrådt som ordstyrer ved flere konferencer, og holder foredrag rundt i landet.

Onsdag d. 11. oktober kl. 10:00
Leif Kallesen:
"Ja, ja, kære ateist! Sig du blot, at Gud kun er en tanke! Det er nu ikke så lidt endda!"

Luthers nyformulering af kristendommen er ikke et punktum, men et kolon. Det påhviler enhver generation i kirken at formulere kristendom på ny. Kristendom skal altid være kristendom til tiden. Foredraget forsøger at pege på, at der allerede i Bibelen er tydelige spor af en udvikling i Gudsbegrebet. Herfra udgår der en inspiration til stadig nytænkning. At gentage de samme gamle formuleringer i én uendelighed er at tage livet af Ordet.

Onsdag d. 25.oktober kl. 10:00
Sognepræst og forfatter Gudmund Rask Pedersen:
"Oplivning - leve til det sidste"

Troede du at livet var noget nær slut, fordi du er kommet op i årene? Så kan du godt tro om igen. I hvert fald med livet set i evangeliets lys. Med lyset herfra kastet ind over vore liv, lever vi allerede nu i den omvendte verden, hvor sidst er først, og mindst er størst, og ingen vinder mere end den, der tør give slip. Så vi må leve til det sidste. Det er godt at kunne dø levende. Det er godt, at kunne live op, selv når perspektivet er blevet kort. Og i hvert fald kortere end det var engang - og hvornår er det ikke det?

Gennem anekdoter og egne livshistoriebrokker samt skønlitteratur og den kristne grundfortælling vil foredraget med både alvor og munterhed kredse om oplivning, og - hvis det går godt - måske ligefrem være med til at bevirke oplivning.

Onsdag d. 8. november kl. 10:00
Komponist og fhv. højskoleforstander Erik Sommer, Nr. Nissum:
"Den, der synger, er aldrig alene".

Et højskoleforedrag med sange, anekdoter og fortællinger om poesi, begivenheder og mennesker. Højskolesangbogen er en samling værdifulde beskrivelser af, hvad der er væsentligt, og  har en værdi for os som mennesker og folk.

Onsdag d. 22. november kl. 10:00
Professor i psykologi Dorthe Kirkegaard Thomsen:
"Livshistorier"

I psykologien opfatter man livshistorier som centrale for vores identitet
- livshistorier hjælper os med at forstå hvem vi er og bidrager til at give os en fornemmelse af at være den samme person over tid på trods af forandringer...

Men hvordan danner vi egentligt livshistorier og hvordan er vores livshistorier påvirket af samtaler og den kultur vi er en del af? Og hænger vores livshistorier sammen med vores psykologiske helbred?

Hør en prædiken

Hør prædiken som podcast

En del af søndagens prædikener bliver optaget og udgives efterfølgende som podcast. Det giver dig mulighed for at høre og genhøre dem hjemme i ro og mag.

Gå til Podcast-arkiv

Livet i Kirken

Det sker

Læs mere

Kirkehøjskole

10:00 — v/ Dorthe Kirkegaard Thomsen

Læs mere

Forklarings-gudstjeneste

17:00 — v/ Leif Kristiansen

Litteraturcafé

10:00 — Dostojevskij v/ Leif Kallesen

Højmesse

10:00 — v/ Anette Kortegaard

Gå til kalenderen

Præsterne i kirken