Silkeborg Kirke

Til tro, til liv, til hver dag

Del siden

Kirkehøjskolen

Kirkehøjskolens møder er på skift tilrettelagt af Alderslyst, Mariehøj og Silkeborg sogne, og er hver gang kl. 10.00 - 12.15 i Medborgerhuset (med mindre andet er nævnt). Pris for morgenkaffe, rundstykker og foredrag: 50 kr.

Program og detaljeret beskrivelse af de enkelte arrangementer kan fås i sognelokalerne.

Strand med tårn

Program for foråret 2018

Onsdag d. 24. januar kl. 10:00
Kirkekunstner Maja Lisa Engelhardt
"Opstandelsens rum"

Kirkerummet vil os noget! Det kalder både til medsigelse - og modsigelse. Det modsiger trangen i os til at tænke for småt og afgrænset om livet. Og det medsiger trangen til at håbe langt mere end fornuften fatter og forstår.
Med udgangspunkt i sine mere end 30 kirkeudsmykninger vil  Maja Lisa Engelhardt vise og fortælle om kirkerummenes og de bibelske beretningers inspiration  og vejen til det endelige udtryk.

Onsdag d. 7. februar kl. 10:00 i Bio
FILM: DE USKYLDIGE - trailer

I filmen "De uskyldige" bliver den unge franske læge Mathilde sendt til Polen i 1945.
Kvinden arbejder for Røde Kors og skal assistere med behandlingen af overlevende fra de tyske koncentrationslejre. En dag bliver hun sendt til et kloster, hvor en nonne beder om hendes hjælp.
Her opdager Mathilde, at flere af søstrene har været udsat for overgreb fra de sovjetiske soldater og er blevet gravide.
For nonnerne , der ikke kan forene deres tro med graviditeten, bliver den kvindelige læge deres eneste håb.
"De uskyldige" er et fransk drama instrueret af kvinden bag "Coco før Chanel". Rolleliste består bl.a. af Agata Kulesza, som tidligere har medvirket i det Oscar-vindende drama "Ida", der også handler om en polsk nonne berørt af anden Verdenskrig.
Filmen er af Anne Fontaine og fra 2016.

Onsdag d. 21. februar kl. 10:00
Sognepræst Dorte Volck Paulsen, Bredsten pastorat, Vejle
"Hvad jeg fandt på loftet i det gamle zinkbadekar på gården i Sønderjylland!"

1.og 2.verdenskrig er ikke langt væk, når man færdes i grænselandet. Og når jeg taler om grænseland, så tænker jeg både på Sydslesvig syd for grænsen og Sønderjylland nord for grænsen.
Jeg føler mig tilknyttet grænselandet pga. familierelationer, men også fordi folk har fortalt mig deres historie!
Historierne har gjort stort indtryk og sat mit eget liv i perspektiv!
Da jeg så også var så heldig at blive gift med en sønderjyde, fandt jeg alverdens skatte og historier oppe i badekarret på loftet.
Alle disse historier vil jeg glæde mig til at dele med jer i mit foredrag!

Onsdag d. 7. marts kl. 10:00
Susan Steen, tidligere sognepræst i Alderslyst
"Klassikeren, Bibelen og Dickens."

At læse er at leve. Det motto svarer til det HC Andersenske: "At rejse er at leve".
Men læsning kan ikke stå alene. Det bliver man opmærksom på, når man går til de store klassikere, altså værker der med sprog og ånd åbner verden for os og fører os vidt af sted. Det gælder jo for Bibelen, at de klassiske fortællinger om skabelse, brodermord, ægteskabsbrud og troskab fører ind i det liv, mennesker lever med hinanden. Tage afstand i forkastelse, fascineres og tage imod i tro - det er forbindelsen mellem at læse og at leve. Ihukommende Martin Luther.
Men når vi så går til Dickens med store romaner om Oliver Twist og David Copperfield f.eks., så bliver det med at læse og at leve vedkommende på en anden måde. Fordi bøgerne udover spænding og underholdning rummer kritik af samfundet og af os. En kritik, der i England førte til ny lovgivning for bl.a. børnearbejde på Dickens' tid. Han har på sin helt egen måde levet op til: Vær ikke ordets hørere, men vær dets gørere! Det er en levende side af det at læse - stadigvæk.

Onsdag d. 21. marts kl. 10:00
Sognepræst Charlotte Rune Nissen, Mariehøj
"Livtag  - med Gud og livet"

De bibelske personer får sprog og fortæller individuelt om livtaget med eksistensen, skæbnen og ikke mindst med Gud selv, når Charlotte Nissen læser sine egne fortællinger inspireret af bibelen.
De bibelske personer træder frem og får ordet en kort stund. Hør bl.a:
Jeg er Hanna, der væver om sorg; Jeg er David, den elskede mindste blandt de største; Jeg er Lea, det oversete menneske; Jeg er Esau og i sandhed et Guds barn.

Hør en prædiken

Hør prædiken som podcast

En del af søndagens prædikener bliver optaget og udgives efterfølgende som podcast. Det giver dig mulighed for at høre og genhøre dem hjemme i ro og mag.

Gå til Podcast-arkiv

Livet i Kirken

Det sker

Læs mere

Forårskoncert

15:00 — v/ kirkens kor

Højmesse

10:00 — v/ Susanne Rahbek

Læs mere

Middag på tværs

17:00 — sommerfest

Højmesse

10:00 — v/ Frede Møller

Gå til kalenderen

Præsterne i kirken