Silkeborg Kirke

Til tro, til liv, til hver dag

Del siden

Bryllup

Et bryllup i kirken er en af livets største begivenheder. Er man borgerligt viet, kan man også få en kirkelig velsignelse.

Silkeborg Kirke er under renovering fra april og frem til april 2017.
Mariehøj Kirke kan efter aftale benyttes til bryllup med præst fra Silkeborg Sogn.
Bryllup

For at blive gift kræver det, at mindst én af jer er medlem i folkekirken. I kan altid blive gift i (et af) jeres bopæls sogn(e). Hvis I ønsker at blive gift i Silkeborg Kirke, skal mindst én af jer have tilknytning til sognet, dvs. være blevet døbt, konfirmeret eller ens forældre bor her.

Tidligst 4 måneder før I skal giftes, skal I udfylde en ægteskabserklæring. Når I har gjort det, får I en prøvelsesattest.

Navneændring i forbindelse med bryllup

Hvis du ønsker at ændre navn på bryllupsdagen, kan du på borger.dk se hvad du skal gøre. Du skal foretage navneændringen senest 15 dage før bryllupsdagen.

Bryllup i Silkeborg Kirke

Hvis I ønsker at blive gift i Silkeborg Kirke, skal I kontakte kirkekontoret, for at aftale en dato for brylluppet. Samtidig finder I ud af, hvilken præst, der skal vie jer. Desuden skal I aflevere prøvelsesattesten sammen med navn og adresse på to vidner til brylluppet 2 måneder før brylluppet.

Ca. 3 uger før brylluppet skal I henvende jer til den præst, der skal vie jer, for at aftale et møde. Ved mødet fortæller præsten jer, hvad brylluppet betyder, og I aftaler hvordan brylluppet skal foregå i kirken.

Se forslag til bryllupssalmer

Hør en prædiken

Hør prædiken som podcast

En del af søndagens prædikener bliver optaget og udgives efterfølgende som podcast. Det giver dig mulighed for at høre og genhøre dem hjemme i ro og mag.

Gå til Podcast-arkiv

Livet i Kirken

Det sker

Læs mere

Orgelmatiné

12:00 — med fremvisning af orgelet v/ Anna Hougaard

Læs mere

Bedsteforældredag

10:00 — kl. 10-16 Silkeborg Kirke inviterer bedsteforældre og deres børnebørn til et par hyggelige timer i kirken og på kirkepladsen.

Læs mere

Bedsteforældredag

10:00 — 10-16 Silkeborg Kirke inviterer bedsteforældre og deres børnebørn til et par hyggelige timer i kirken og på kirkepladsen.

Læs mere

Orgelmatiné

12:00 — med fremvisning af orgelet v/ Karin Viller Hansen

Gå til kalenderen

Præsterne i kirken