Silkeborg Kirke

Til tro, til liv, til hver dag

Del siden

Frivillige

Har du tid og lyst til at give en hånd?

Her på siden kan du læse om, hvilke muligheder der er for at være med i det frivillige arbejde i og omkring Silkeborg sogn.

Frivillige

Mange frivillige er kommet i gang med en opgave inden for kirkens sociale arbejde ved at få en direkte og personlig opfordring - til glæde for både andre og dem selv! Diakoni går "begge veje"!

Samtidig er der brug for - fordi der i flere sammenhænge mangler frivillige "hjerter og hænder" til de mangesidige opgaver - at vi bredt fortæller: DER ER BRUG FOR DIG!

Vil du yde en hjælp, som gør en forskel for andre? Så kontakt kirke- og kulturmedarbejder Helle Sandfeld Kristensen på 4020 2150 (hh@silkeborg-kirke.dk) eller Kirkens Korshær som beskrevet nedenfor.

Bliv børnetræffer

Under alle højmesserne er det muligt for børn at gå med en voksen over i sognelokalerne, hvor de hører bibelhistorier, tegner, synger og leger. Det har stor betydning, at børnefamilier altid kan vide, at der er børnetræf til højmessen, og derfor kunne vi godt bruge et par stykker mere, der har lyst til at stå for denne opgave. Er det dig?

Du bestemmer selv, hvor mange søndage du kan tage og hvornår, det vigtigste er, at du kan lide at være sammen med børn. Kontakt kirke- og kulturmedarbejder Helle Sandfeld Kristensen og hør mere.

Vil du med på FRISK-holdet?

I kirken har vi en række arrangementer, hvor vi er helt afhængige af frivillige hænder, der hjælper med bl.a. borddækning, madlavning og oprydning. Det er kirkens FRISKE, der står for dette (FRIvillig i Silkeborg Kirke). Men vi har mange arrangementer, og kunne sagtens bruge et par ekstra hænder. Som Frisk bliver du en del af et dejligt socialt fællesskab, for en vigtig del er også, at der er tid til at hygge og snakke imens opgaverne klares. 
Lyder det som noget for dig, så kontakt kirke- og kulturmedarbejder Helle Sandfeld Kristensen og hør mere.

 

Kirkens Korshær

Kaj Bertelsen, tlf. 8682 0991 silkeborg@kirkenskorshaer.dk
Har du tid og lyst til at være frivillig i Kirkens Korshær, kan vi med glæde bruge din hjælp!
Vi har ca. 200 frivillige, som hjælper til, dels i vores genbrugsbutikker, i Varmestuen og "Bazaren".

Vi har 4 genbrugsbutikker, som henholdsvis ligger Virklund, Them, Ry og Silkeborg. I alle butikker søger vi frivillige, som vil hjælpe til i butikkerne - og vi søger også mænd, som vil påtage sig at være chauffør ind imellem til afhentning af genbrugsvarer i en af vores 2 lastbiler (lille kørekort)

"Bazaren" i Virklund er dels en genbrugsbutik, men også en beskæftigelsestilbud til kontanthjælpsmodtagere inden for vores målgruppe. Her søger vi frivillige i butikken sammen med kontanthjælpsmodtagerne og 3 medarbejdere fra 10.00 - 14.00 og fra 13.30 - 17.00, hvor Bazaren fungerer som almindelig genbrugsbutik udelukkende med frivillige.

I Bazaren søger vi derudover frivillige, som vil indgå i et cykelværksted sammen med kontanthjælpsmodtagere - og chauffører, så lastbilen kan køre om eftermiddagen.

I Varmestuen består det frivillige arbejde bl.a. i at hjælpe til i vores køkken, hvorfra der hver dag undtagen lørdag serveres varm mad kl. 12. Åbningstiden er dagligt fra 9.00 - 15.00 og søndag 10.30 - 14.30. Som noget forholdsvis nyt, har vi også åbent onsdag aften fra 17.00 - 21.00. Der kan også bruges hænder til rengøring m.m.

I aktivitetscentret, som ligger på 1. sal, kan vi bruge kreative frivillige, som har lyst til at undervise vores brugere.

Som frivillig bestemmer man selv, hvor ofte man vil hjælpe til.

Hør en prædiken

Hør prædiken som podcast

En del af søndagens prædikener bliver optaget og udgives efterfølgende som podcast. Det giver dig mulighed for at høre og genhøre dem hjemme i ro og mag.

Gå til Podcast-arkiv

Livet i Kirken

Det sker

Læs mere

Aftenkirke

19:00 — v/ Anette Kortegaard

Læs mere

AFLYST - Kirkecafe

13:30 — v/ Marianne Søgaard

Højmesse

10:00 — v/ Susanne Kolby Rahbek

Nadvergudstjeneste

17:00 — v/ Per Rasmussen

Gå til kalenderen

Præsterne i kirken