Silkeborg Kirke

Til tro, til liv, til hver dag

Del siden

Kirke i en corona-tid

I Silkeborg Kirke gør vi naturligvis hvad vi kan for at undgå spredningen af Covid-19. Læs her, hvordan vi forholder os, og hvilke tilbud vi stadig har trods nedlukningen.

Corona

Kirken er åben

Kirkerummet er åben dagligt fra 8-18. Her er der mulighed for at finde ro, tænde et lys og sidde lidt i det særlige rum. Der må max. være 5 personer til stede samtidigt, og vi beder om, at man spritter hænder ved ind- og udgang, bærer mundbind når man står op og holder god afstand til andre.

 

Muligheder for at komme til gudstjeneste

Søndagsgudstjenester
Vi afholder højmesse søndag med alle sundhedsmæssige forholdsregler, det betyder, at der max må være 43 kirkegængere, og der holdes god afstand. Højmessen varer max 30 min. og der vil ikke være fællessang, men sang ved kirkens kor. Der vil være læsninger, bøn, trosbekendelse og prædiken, men ingen altergang.

Altergang
Pga. de forkortede gudstjenester, vil der ikke være altergang om søndagen. I stedet vil der som noget nyt blive afholdt nadvergudstjenester på hverdage. Se kalenderen. Der er også mulighed for at få hjemmeandagt. Kontakt en af vores præster for at lave en aftale.

Aftenkirke
Ca. den sidste onsdag i måneden er der Aftenkirke med sange fra Taizé. I lighed med søndagens gudstjenester vil der ikke være fællessang, men musik- og soloindslag. Se i kalenderen, hvornår der er Aftenkirke næste gang.

 

Livestream og podcast

Hvis du af den ene eller anden grund ikke har lyst eller mulighed for at komme i kirken lige nu, er der mulighed for at følge med i søndagens gudstjenester live på vores Facebookside. Du kan også lytte til søndagens prædiken som podcast.

 

Er du testet positiv?

Hvis du har deltaget i en gudstjeneste eller kirkelig handling, og efterfølgende finder ud af, at du er positiv med Covid-19, beder vi dig kontakte den præst, der havde den pågældende tjeneste. På den måde kan vi hjælpe med at informere andre, der var til stede, så de kan blive testet.

 

Brug for at tale med nogle?

Mange sidder alene i denne tid, hvor kirkens aktiviteter er lukket ned. Men der er heldigvis flere muligheder for at bryde tavsheden og komme i snak med nogle. Læs mere her.

Hør en prædiken

Hør prædiken som podcast

En del af søndagens prædikener bliver optaget og udgives efterfølgende som podcast. Det giver dig mulighed for at høre og genhøre dem hjemme i ro og mag.

Gå til Podcast-arkiv

Livet i Kirken

Det sker

Læs mere

Kirkecafe - AFLYST

13:30 — v/ Anette Kortegaard

Højmesse

10:00 — v/ Susanne Kolby Rahbek- sogneindsamling

Rytmisk gudstjeneste

16:00 — v/ Per Rasmussen

Læs mere

Børnekirke - AFLYST

17:00 — v/ Susanne Kolby Rahbek

Gå til kalenderen

Præsterne i kirken