Silkeborg Kirke

Til tro, til liv, til hver dag

Del siden

Præstevikar

Anna Viller Lind er præstevikar de næste 3 måneder.

Kendt ansigt i ny kjole

Anna Lind

Som mange af jer ved, er mit navn Anna Viller Lind, og det er mig der har været så heldig at få lov at
vikariere for Susanne Rahbek, mens hun har studieorlov.

Mange af jer kender mig nok som "Karin Villers datter" eller fra pulpiturkanten, hvorfra jeg i mange år sang med i ungdomskoret. Men nu er det altså hverken som organistens datter eller korsanger, jeg vender tilbage, men som præst.

I kraft af min mors arbejde som organist i Silkeborg Kirke siden 1992, har kirken været en grundpille i min opvækst. Ja, Silkeborg Kirke har nærmest været mit andet hjem, og jeg husker at kravle rundt under bænkene og lege gemmeleg da jeg var helt lille, at sidde og tegne oppe i klokketårnet da jeg blev lidt ældre, min konfirmation hos Anette Kortegaard i 2004 og mange andre små og store oplevelser.

Men nu kommer jeg til jer som præst og det glæder jeg mig meget til. Jeg kender Silkeborg Kirkes menighed og medarbejdere som et varmt og åbent fællesskab, og jeg glæder mig til for en stund at få en anden rolle hos jer. Det er livet i Silkeborg Kirke der på mange måder har været med til at inspirere mig til at blive præst og derfor er det også en enestående mulighed at få lov at være præst hos jer i 3 måneder.

Jeg blev færdig som teolog i 2018 med speciale i Karen Blixens håndtering af lidelse og blev i begyndelsen af 2019 ordineret i Maribo Domkirke i forbindelse med et vikariat på Lolland. Jeg er 30 år og danner privat par med Anders Pilgaard Haue, der også er præst.

Jeg ser frem til at indtage Susannes kontor til marts og rigtigt få fingrene i den muld, jeg selv er rundet af.

Hør en prædiken

Hør prædiken som podcast

En del af søndagens prædikener bliver optaget og udgives efterfølgende som podcast. Det giver dig mulighed for at høre og genhøre dem hjemme i ro og mag.

Gå til Podcast-arkiv

Livet i Kirken

Det sker

Læs mere

Online-andagt Skærtorsdag

10:30 — sognepræst Kirsten Vase fra Linå Kirke

Læs mere

Online-andagt Langfredag

10:30 — Sognepræst Lars Kirkeby fra Hvinningdal Kirke

Læs mere

Online-meditation Påskelørdag

10:30 — Sognepræst Anette Kortegaard fra Silkeborg Kirke

Læs mere

Online-andagt Påskedag

10:30 — Sognepræst Tina Frank fra Balle Kirke

Gå til kalenderen

Præsterne i kirken